Вашингтон. Министър Николина Ангелкова се срещна с ръководството на Националната

...
Вашингтон. Министър Николина Ангелкова се срещна с ръководството на Националната
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова се срещна във Вашингтон с ръководството на Националната фондация за демократично развитие

Вашингтон. Министър Николина Ангелкова се срещна с управлението на Националната фондация за народна власт (National endowment for Democracy - NED) в границите на работното си посещаване във Вашингтон. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Тя показа опциите на страната ни като туристическа дестинация и очерта настоящи въпроси от демократичното ѝ развиване. „ От началото на годината България за първи път пое председателството на Съвета на Европейски Съюз и извършва виновната задача да предлага значими решения за бъдещето на Съюза и на милиони хора. Това е огромен късмет да притеглим вниманието към района и страната като целогодишна туристическа дестинация “, съобщи министър Ангелкова. Тя уточни, че един от водещите акценти е икономическата и политическа интеграция на Западните Балкани, което е значим общ приоритет за страните членки. Регионът в предишното бе място на спорове, само че към този момент е територия на все по-активно партньорство и съгласие. В туризма тази интеграция е реалност с планирането на планове за взаимни направления и услуги към общи пазари, стана ясно от думите на министъра.
България е в доста положителни стопански връзки с Турция - южната съседка е наш стратегически туристически сътрудник. През предходната година тя заема четвърто място в класацията за входящ туризъм в България и осъществя близо 13% растеж на визитите по отношение на 2016 година
Министър Ангелкова обърна особено внимание и на обстоятелството, че България е доста атрактивна за задгранични вложения и като аутсорсинг дестинация. Гордеем се и с извънредно бърз интернет. Расте броят на огромните хотелски вериги, които желаят да влагат във висококатегорийни туристически обекти в столицата София и по Българското Черноморие.
Българският министър срещна представителите на NED с устойчивите резултати в бранша, които България реализира през последните години. През 2017-а визитите на задгранични туристи у нас са близо 8,9 млн., което е връх в цялата история на бранша и е много повече от личното население на страната. Приходите от интернационален туризъм също за предходната година са към 6,9 милиарда лева, което е 9,3 % растеж по отношение на 2016 година
" Работим интензивно, с цел да разпространяваме България като атрактивна дестинация за летен, зимен и профилиран туризъм, в това число на далечни пазари, измежду които и Съединени американски щати. През есента сполучливо мина акцията ни за външна реклама в няколко от най-големите американски градове и резултатите от маркетинговите интензивности са налице – туристите от Съединени американски щати в България през 2017 година са близо 88 хиляди с към 10% растеж по отношение на 2016-а, което слага Щатите измежду първите 20 страни от входящия ни туризъм ", добави министър Ангелкова.
NED е фондация с нестопанска цел, основана през 1983 година и отдадена на растежа и укрепването на демократичните институции по света. Всяка година фондацията дава повече от 1 700 дотации в поддръжка на планове на неправителствени организации в чужбина, които работят за реализиране на демократични цели в над 90 страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР