Вашингтон използва кюрдите в Сирия като част от плановете си

...
Вашингтон използва кюрдите в Сирия като част от плановете си
Коментари Харесай

Русия: САЩ използват кюрдите

Вашингтон употребява кюрдите в Сирия като част от проектите си за дълготрайно наличие в страната, подкопавайки достиженията на формата от Астана. Това се споделя в коментар от Министерството на външните работи на Руската федерация, предава TACC.

Външнополитическото ведомство в Москва напомня, на 3 май в село Айн-Иса, обособени кюрдски водачи, благодарение на западни "куратори ", са се пробвали да проведат "Конгрес на племенните съюзи, племена и националности на Сирия ". „ В същото време, без необятно арабско посланичество, уредниците на псевдо-конгреса бяха принудени да намалят неговия статут до равнището на конференция ”, акцентира съветското външно министерството, съобщи организация "Фокус ".

"САЩ и техните съдружници поредно организират политика на решение на сирийската рецесия само за да обезпечат дълготрайното си наличие в страната. За това се употребяват сепаратистки настроени кюрди, които са изиграли избрана роля в битката против "Ислямска страна ", а към сегашния миг се домогват - с поддръжката на Съединени американски щати, до основаването на квазидържавна единица на източния бряг на Ефрат ", се споделя още в текста от Министерство на външните работи на Русия.

"Това събитие, явно ориентирано към делене на страната, жестоко нарушава заявените от Организация на обединените нации правила за опазване на териториалната целокупност и държавния суверенитет на Сирийската арабска република, в това число тези, изложени в Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", декларират от външното министерство.

"Това води до нов кръг от напрежения и унищожава нежната конструкция, която разрешава народен консенсус в многонационална сирийска страна. Действието явно е ориентирано към подкопаване на напъните на интернационалната общественост, на Организация на обединените нации и страните-гаранти на формата Астана за разрешаване на сирийската рецесия допустимо най-скоро ".

Както отбелязва министерството, като се има поради отхвърлянето на концепцията за осъществяване на "конгрес " с множеството водачи на арабските племена от Източен Ефрат, Вашингтон е дал обилни финансови средства за подкупване на делегати. Използвани са също изнудване и даже мощ, настояват от съветското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР