Вашингтон иска с изтеглянето на войските си от Сирия да

...
Вашингтон иска с изтеглянето на войските си от Сирия да
Коментари Харесай

Лавров за извеждането на войските

Вашингтон желае с изтеглянето на войските си от Сирия да трансферира отговорността за обстановката върху сътрудниците от интернационалната коалиция. Това заяви в петък министърът на външните работи на Сергей Лавров след среща с ръководителя на Министерство на външните работи на Йордания Айман ал-Сафади.

" Съдейки по всичко Вашингтон желае да трансферира отговорността върху своите съдружни сътрудници. На земята те също са нелегитимно намиращи се там военнослужещи на Франция, Англия, Германия и, несъмнено, има военновъздушни сили на обединението. В района има съдружници, които желаят да трансферират спомагателната финансова тежест ”- акцентира Лавров.

Той добави, че обстановката към изтеглянето на американските войски от Сирия ще бъде разисквана на диалозите с турската делегация на 29 декември.

МОСКВА, /ТАСС/. Русия прави оценка ролята на Йордания за стабилизиране на ситуацията в Сирия. Това съобщи в петък съветският външен министър Сергей Лавров на среща с йорданския си сътрудник Айман ал Сафади.

" Днес се договорихме да разгледаме в детайли обстановката в района на Близкия изток с акцент върху сирийското урегулиране, ролята на Йордания, която високо ценим, както и, несъмнено, да забележим какво се случва в палестинско-израелския въпрос ", сподели ръководителят на Министерство на външните работи на РФ.

Превод: М.Желязкова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР