Вашингтон и съюзниците търсят нови пътища за прилагане на санкциите

...
Вашингтон и съюзниците търсят нови пътища за прилагане на санкциите
Коментари Харесай

Главоболия в ООН заради руското вето върху резолюция за санкциите срещу Северна Корея

Вашингтон и съдружниците търсят нови пътища за използване на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Северна Корея. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд, представена от " Ройтерс ".

Причината са опасения, че Пхенян може все по-дръзко да напредва в оръжейната си стратегия.

Миналия месец Русия наложи несъгласие върху резолюция за годишното възобновяване на групата от специалисти, които съблюдават използването на дългогодишните наказания на Организация на обединените нации против Северна Корея, наложени ѝ поради нейните нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети.

До съветското несъгласие се стигна след подсилване на връзките сред Москва и Пхенян след срещата на техните водачи през септември.

Северна Корея беше упрекната, че е трансферирала оръжия на Москва, които съветските сили са употребявали във войната в Украйна.Както Москва, по този начин и Пхенян отхвърлиха тези изказвания, само че предходната година дадоха обещание да задълбочат военните си връзки.

Вашингтон, Сеул и Токио разкритикуваха ветото на Русия и въздържанието на Китай, което съгласно специалисти ще попречи на използването на глобите. Южнокорейски дипломат го оприличи на " заличаване на видеонаблюдение, с цел да не бъдеш заловен на мястото на престъплението ".

Русия от своя страна съобщи, че работата на специалистите не е нито справедлива, нито безпристрастна и че те са се трансформирали в инструмент на Запада. Групата съблюдаваше използването на глобите против Севера през последните 15 години.

Гласуването на документа, което се очакваше в петък, е било отсрочено по искане на Съединени американски щати, с цел да се даде опция за спомагателни съвещания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР