Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна на тема

...
Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна на тема
Коментари Харесай

Вашингтон и Москва ще преговарят за Украйна през януари |

Вашингтон и Москва ще проведат договаряния за Украйна на тематика сигурност на 10 януари, потвърдиха от Белият дом. На срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с контрола върху нуклеарните оръжия.

" Съединените щати желаят да водят разговор с Русия ", съобщи представител на американския народен съвет по въпросите на националната сигурност.

Той означи, че договаряния сред Русия и НАТО може да има на 12 януари, а на 13 януари - среща сред Русия и Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Русия желае да спре разширението на НАТО на изток и да предотврати пълноправното участие на Украйна в организацията, което Москва възприема като опасност, написа Българска телеграфна агенция.

Вашингтон твърди, че в диалозите с Москва няма да бъде взето никакво решение, без да има допитване до съдружниците и до Украйна.

От седмици Западът е смутен от информации, че Русия е струпала десетки хиляди военни в региони близо до Украйна.

В събота съветското министерство на защитата разгласи, че над 10 000 военни ще се върнат в техните бази, откакто са взели участие в учения. Ведомството не заяви какъв брой от тях са били на границата с Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР