Вашингтон елиминира генерал Касем Сюлеймани за да „спре, а не

...
Вашингтон елиминира генерал Касем Сюлеймани за да „спре, а не
Коментари Харесай

Sky News: Тръмп обясни убийството на Сюлеймани с желанието да се предотврати война на САЩ с Иран

Вашингтон отстрани военачалник Касем Сюлеймани с цел да „ спре, а не да стартира война “ с Техеран. Това изказване направи американският президент Доналд Тръмп.

Той също по този начин увери, че американските управляващи не се стремят да унищожат "иранския режим ", само че прикани Ислямска република да спре "агресията " в района, оповестява Sky News.

Според ръководителя на Белия дом иранският военачалник възнамерявал "незабавни и ужасни офанзиви против американски дипломати и военни ". Затова той бе погубен от дрон покрай летището в Багдад.

„ Това, което Съединени американски щати направиха през вчерашния ден, трябваше да бъде направено от дълго време. Много животи биха били избавени “, сподели Тръмп, говорейки с апел от резиденцията си Мар-а-Лаго. " Снощи предприехме дейности за прекъсване на войната. " Не предприехме никакви дейности, с цел да стартираме война. "

Президентът разгласи също, че " ерата на терора " е завършила след убийството на Сюлеймани. Той добави, че за иранския военачалник „ гибелта на почтени хора се е трансформирала в болна пристрастеност “.

„ Не се опитваме да променим иранския режим. Но неговата експанзия в района, в това число потреблението на марионетни сили за дестабилизиране на прилежащите страни, би трябвало да спре и тя би трябвало да спре сега “, акцентира Тръмп.

„ Бъдещето е в ръцете на иранския народ, тези, които се стремят към спокойно взаимно битие и съдействие, а не в ръцете на терористични военачалници, които ограбват страната им за финансиране на клането в чужбина “, съобщи ръководителят на Белия дом. „ Светът става по-безопасен без тези чудовища. “

"Америка постоянно ще преследва ползите на положителните хора, велики хора, велики души, стремейки се към мир, естетика и другарство с всички нации по света. "

Представителите на Техеран заплашиха да отмъстят брутално на Вашингтон за убийството на видния военачалник. Според президента на републиката Хасан Рухани, „ с помощта на мъченическата гибел на Сюлеймани, Иран ще се опълчи по-решително на американската агресия и ще отбрани ислямските полезности “.

Според Пентагона през последните няколко месеца Сюлеймани застава зад офанзивите против съдружни бази в Ирак. Генералът е упрекнат и в разрешаване на неотдавнашна офанзива против американското посолство в Багдад.

62-годишният Сюлеймани беше вторият най-влиятелен човек в Иран след висшия водач. Той следи работата на клона на Ислямския революционен гвардейски корпус - специфичните сили на Кудс и способства за растежа на иранското военно въздействие в Близкия изток, изяснява каналът.

Няколко часа преди речта на Тръмп Съединени американски щати изпратиха още 3500 бойци в района. Освен това по-рано посолството на страната в Багдад прикани американски жителите неотложно да изоставен Ирак, напомня Sky News.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР