Вашингтон е създал настоящата криза в Украйна, за да отслаби

...
Вашингтон е създал настоящата криза в Украйна, за да отслаби
Коментари Харесай

Американски анализатор: Кръвта на Украйна е по ръцете на САЩ и НАТО

Вашингтон е основал актуалната рецесия в Украйна, с цел да отслаби Русия, както и целия нововъзникващ евразийски блок от страни. Това съобщи американският политически анализатор Бил Дорес в изявление за иранското издание PressTV.

„ Убеден съм, че Съединените щати са основали украинската рецесия, с цел да отслабят Русия, а с нея и целия последователно зараждащ се евразийски стопански блок от страни “, споделя Бил Дорес.

„ Кръвта на Украйна е в ръцете на Съединени американски щати и НАТО ", съобщи той.

Дорес отбелязва, че американските политици преди този момент са дали своят вот за войни в Ирак, Сирия, Йемен, Афганистан, Етиопия, Сомалия и други страни, които са довели до гибелта на милиони хора.

Говорейки за войната на Саудитска Арабия против Йемен, Дорес споделя:

„ Близо 400 000 души починаха в тази война, спонсорирана от Съединени американски щати. Байдън даде обещание да постави завършек на тази война, откакто пое президентството, само че той излъга. "

Според Дорес началото на рецесията в Украйна докара до това, че акциите на военните, както и на енергийните компании, набъбнаха в Съединени американски щати. Дорес също счита, че заради рецесията Европа още веднъж се „ върна под петата на Вашингтон “, а Конгресът „ имал причина да отхвърли отпущането на пари за потребностите на хората и да ги изразходва за военни потребности “.

Според анализатора американските политици не се интересуват от жителите на Украйна и те се нуждаят от тях единствено като „ пушечно месо в тяхната хибридна война против Русия, която също е прицелена против Китай, Боливия, Куба, Етиопия, Иран, Никарагуа, Сирия, Венецуела и Зимбабве – блок от страни, които търсят икономическа самостоятелност от американските банки и монополи ".

Дорес сподели, че предишното лято Съединени американски щати и НАТО възродиха проекта за присъединение на Украйна към алианса, а на 17 февруари 2022 година Пентагонът подреди на своите „ украински наемници “ да стартират пълномащабна интервенция против ДНР и ЛНР.

„ Те знаеха, че Русия ще би трябвало да реагира “, споделя Дорес.

" Западните медии крият обстоятелството, че тази борба не е почнала предходната седмица. Тя тече осем години. Над 14 000 души починаха във войната, отприщена от режима в Киев против най-вече рускоговорящите Донецк и Луганск ", счита той.

Той също по този начин акцентира, че всичко стартира през 2014 година, когато „ прелом, проведен от посолството на Съединени американски щати, докара до власт в Киев ултрадесен русофобски режим.

Говорейки за хода на съветската специфична интервенция, Дорес отбелязва:

„ Руската военна интервенция е друга от американската инвазия в Ирак, подкрепена от Джо Байдън. Русия не унищожава водопречиствателни станции, електроцентрали, канализация, телефонни линии. Противно на голословните заглавия на западните медии, те унищожават военната инфраструктура.

Дорес приключи с апел за мир, разформироване на НАТО и нуждата Русия, Украйна, ДНР и ЛНР да намерят свое лично решение на масата за договаряния.

„ Русия не е наш зложелател. Хората в Съединени американски щати би трябвало да смъкват от гърба си военната машина на Пентагона “, сподели Дорес.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР