Вашингтон е готов за конструктивни преговори с Пхенян за следващи

...
Вашингтон е готов за конструктивни преговори с Пхенян за следващи
Коментари Харесай

САЩ: Вашингтон е готов за конструктивни преговори с Пхенян

Вашингтон е подготвен за градивни договаряния с Пхенян за последващи стъпки по съглашението за денуклеаризация, реализирано сред двете страни предходната година. Това заяви специфичният делегат на Съединени американски щати за Северна Корея Стивън Бигън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Южнокорейското министерство на външните работи заяви, че Бигън е споделил това на среща с южнокорейския си сътрудник И До-хун. По думите му Съединени американски щати желаят да реализират " едновременен и паралелен " прогрес по съглашението, контрактувано сред президента Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Мен-ун предходната година в Сингапур. През февруари във Виетнам Тръмп и Ким не изгладиха различията си по проекта на Съединени американски щати Северна Корея да се откаже от нуклеарния си боеприпас в подмяна на облекчение на интернационалните наказания.

Срещата на американския и южнокорейския специфичен делегат за Северна Корея се организира преди идното в края на тази седмица посещаване на Тръмп в Южна Корея. Американският президент ще беседва с южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин, като се чака двамата да обсъдят по какъв начин да бъде обновен изпадналият в застой разговор с комунистическия Север.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР