Вашингтон е готов с план за ответен удар по цели

...
Вашингтон е готов с план за ответен удар по цели
Коментари Харесай

Вашингтон е готов с план за ответен удар по цели в Ирак и Сирия

Вашингтон е подготвен с проект за ответен удар по цели в Ирак и Сирия. В Съединените щати към този момент има утвърден проект за нанасяне на удари против обекти в Ирак и Сирия, оповестяват американски медии. Според информацията, която удостовери и министърът на защитата Лойд Остин,
ударите ще бъдат осъществявани в продължение на няколко дни.
Американският президент Джо Байдън съобщи във вторник, че е решил какъв ще бъде отговорът на офанзивата с дрон в Североизточна Йордания, при която бяха убити трима американски военнослужещи, а над 40 бяха ранени. Според Вашингтон нападението е било осъществено от подкрепяни от Иран бойци. Шефът на Пентагона отбрани забавения боен отговор с желанието да се избегне ескалация на спора.
„ Това е рисков миг в Близкия изток.
Ще продължим да работим, с цел да избегнем по-широк спор в района, само че ще предприемем всички нужни дейности, с цел да защитим Съединените щати, нашите ползи и народ. И ще реагираме, когато изберем, където изберем и както решим. Искам единствено да кажа, че ще имаме многостепенна реакция. Имаме опция да реагираме няколко пъти, според от обстановката ”, разяснява Остин.

Преди два дни Иранското непрекъснато посланичество към Организация на обединените нации уточни в изказване, че
Техеран по никакъв метод не е забъркан в офанзивата с дронове,
при която бяха убити трима американски военнослужещи в Североизточна Йордания, покрай границата със Сирия.

„ Тези обвинявания са отправени с политическа цел, с цел да се преобърнат действителностите в района “, съобщи представителят на иранското външно министерство Насер Канани, представен от ИРНА.

Коментарите на ирански публични представители идват след изказването на английския първи посланик Дейвид Камерън, който прикани Техеран към „ деескалация “, показва Франс прес.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР