Вашингтон - Бившият президент Доналд Тръмп обжалва съдебна заповед, която

...
Вашингтон - Бившият президент Доналд Тръмп обжалва съдебна заповед, която
Коментари Харесай

Тръмп ще обжалва частична заповед за запушване в случай на изборите на специалния прокурор през 2020 г.

Вашингтон - Бившият президент Доналд Тръмп апелира правосъдна заповед, която го лимитира да прави обществени изказвания по отношение на избрани лица, забъркани в делото на специфичния прокурор Джак Смит против него във Вашингтон, окръг Колумбия, съгласно правосъден документ, подаден от правния екип на Тръмп във вторник.

Съдия Таня Чуткан издаде лимитирана заповед за възбрана в понеделник, забраняваща на някогашния президент да нападна обществено Смит, неговия екип от прокурори, съда чиновници и евентуални очевидци по делото, цитирайки това, което тя сподели, че са закани, отправени към справедливото правосъдие.

Апелацията на Тръмп в този момент ще се насочи към Апелативния съд на окръг Колумбия, където е евентуално състав от трима съдии да прегледа въпроса. Докато този развой протича, Тръмп може да изиска или от Chutkan, или от висшия съд да спре осъществяването на заповедта за задръстване, до момента в който казусът бъде изцяло оспорен.

упрекнат от огромно федерално жури през август по четири обвинявания, в това число скрит план и възпрепятстване на Конгреса “ работа, обвързвана с хипотетичните му старания да обърне резултата от изборите. Той не се признава за отговорен и отхвърля всички нарушавания. Понастоящем процесът е плануван за март 2024 година

Ограничената заповед за възбрана

В понеделник Chutkan издаде разделно решение, уважавайки настояванията на специфичния прокурор за ограничавания върху изказванията на някогашния президент, че тя сподели, че може да заплаши процеса, като в същото време отхвърля други ограничавания, търсени от прокурорите.

„ Тук не става въпрос дали одобрявам езика, който господин Тръмп употребява. Става дума за език, който съставлява заплаха за правораздаването, “ сподели съдията.

Чуткан сподели – и писмена версия на заповедта, оповестена във вторник, повтори – че Тръмп е свободен да подлага на критика администрацията на Байдън и Министерството на правораздаването като цяло и да твърди, че е почтен. Но тя сподели, че пренебрежителните забележки за прокурори, правосъдни чиновници и евентуални очевидци са отвън границите.

„ Безспорни свидетелски показания, представени от държавното управление, демонстрират, че когато обвиненият е атакувал обществено лица, в това число по въпроси, свързани с този случай, тези лицата след това са заплашвани и унизени “, написа съдията в мнението си. „ Позицията на отбраната, че не могат да се слагат ограничавания върху речта на обвинения, защото той взе участие в политическа акция, е несъстоятелна. “

Прокурорите в понеделник се аргументираха за това, което описаха като „ тясно съобразена “ заповед за попречване на някогашен президент да не дава изказвания, които биха могли да заплашват очевидци, да опетнят правосъдните заседатели или по различен метод да повлияят на делото.

" Ние нямаме интерес да попречим на обвинения да се кандидатира за служба или да отбрани репутацията си ", сподели прокурорът Моли Гастън.

Адвокатите на Тръмп отхвърлиха настояването на съображение Първата корекция и характеризира хода като опит да заглуши някогашния президент по време на политическа акция. Тръмп е любимец за номинацията на републиканците за президент през 2024 година

„ [Тръмп] има право да каже, че Министерството на правораздаването работи нелегално “, сподели юристът на отбраната Джон Лауро по време на чуването в понеделник. „ Той има право даже да споделя неща, които са обидни за тези прокурори. “

Чуткан сподели, че решението й – което Тръмп в този момент апелира – отразява нейната угриженост за сигурността на очевидците, обяснявайки, че задачата й е да ограничи всяко заплашване на очевидци. Кандидатурата на Тръмп за президент, твърди съдията, не му е дала „ карт бланш “ да клюки прокурорите и други, забъркани в тази ситуация. Всеки различен ответник, твърди тя, ще бъде стеснен като подобен.

Говорител на офиса на Смит отхвърли да разяснява обжалването.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР