ВАШИНГТОН (АП) — За Джонатан Питър Джаксън, пряк роднина на

...
ВАШИНГТОН (АП) — За Джонатан Питър Джаксън, пряк роднина на
Коментари Харесай

Черният август се издига като алтернативен месец на черната история

ВАШИНГТОН (АП) — За Джонатан Питър Джаксън, директен родственик на двама видни членове на партията Черната пантера, революционната мисъл и фамилната история постоянно са били преплетени, изключително през август.

Това е месецът през 1971 година, когато неговият чичо, фамозната пантера Джордж Джаксън, е погубен по време на въстание в държавния затвор Сан Куентин в Калифорния. Революционер, чиито думи отекваха вътре и отвън стените на пандиза, той беше оповестен създател, деятел и водач на радикална мисъл.

За мнозина февруари е месецът, отдаден на честването на приноса на чернокожите американци към страна, в която в миналото са били поробени. Но Месецът на черната история има опция: Нарича се Черен август.

Честван за първи път през 1979 година, Черният август е основан, с цел да означи борбата на Джаксън за избавление на чернокожите. Петдесет и една години от гибелта му, Черен август към този момент е месечна акция за осведомление и празник, отдаден на борците за независимост на чернокожите, револ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР