ВАШИНГТОН (АП) — За 10-ти пореден месец Земята през март

...
ВАШИНГТОН (АП) — За 10-ти пореден месец Земята през март
Коментари Харесай

Счупен рекорд: Март е 10-ият пореден месец, който е най-горещ в историята, твърдят учени

ВАШИНГТОН (АП) — За 10-ти следващ месец Земята през март сложи нов месечен връх за световна топлота — както с температурите на въздуха, по този начин и международните океани доближиха най-високото си равнище за месеца, заяви климатичната организация на Европейския съюз Коперник.

Март 2024 година е приблизително 14,14 градуса по Целзий (57,9 градуса по Фаренхайт), надвишавайки предходния връх от 2016 година с една десета от степен, съгласно данните на Коперник. И беше с 1,68 градуса C (3 градуса F) по-топло, в сравнение с в края на 1800 година, основата, употребена за температури, преди изгарянето на изкопаеми горива да стартира да пораства бързо.

От предишния юни земното кълбо чупи топлинни върхове всеки месец, като морските топлинни талази в огромни региони от океаните на земното кълбо способстват за това.

Учените споделят, че рекордните горещини през това време не беше изцяло изненадващо заради мощното Ел Ниньо, климатично положение, което затопля централната част на Тихия океан и трансформира световните климатични...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР