ВАШИНГТОН (AP) — Вицепрезидентът Камала Харис заема централно място в

...
ВАШИНГТОН (AP) — Вицепрезидентът Камала Харис заема централно място в
Коментари Харесай

Борбата срещу абортите поставя вицепрезидента Харис в центъра на предизборната кампания през 2024 г.

ВАШИНГТОН (AP) — Вицепрезидентът Камала Харис заема централно място в възобновения напън на демократите за права на абортите по време на изборите тази година и тя ще означи 51-ви годишнина от решението по делото Роу против Уейд в понеделник в Уисконсин.

Това ще бъде първото от поредност събития, проведени от Харис, и идва един ден преди тя да се причисли към президента Джо Байдън на друго предизборно събитие, фокусирано за абортите във Вирджиния. Очаква се там да участват и първата дама Джил Байдън и вторият благородник Дъг Емхоф.

В речта си в Уисконсин Харис възнамерява да удари някогашния президент Доналд Тръмп за думите, че е „ горделив “, че е оказал помощ за анулацията на делото Роу против Уейд, което той направи, като номинира трима консервативни съдии във Върховния съд на Съединени американски щати по време на неговия мандат.

„ Горди ли сте, че дамите в нашата нация страдат? “ Харис ще каже, съгласно извадки, оповестени от нейния офис. „ Горди ли сте, че дамите са ограбени от съществена независимост? Че л...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР