ВАШИНГТОН (АП) — Ветераните, които правителството обяви за неспособни да

...
ВАШИНГТОН (АП) — Ветераните, които правителството обяви за неспособни да
Коментари Харесай

Законопроектът за разходите ще улесни достъпа до оръжия за някои ветерани, обявени за умствено неспособни

ВАШИНГТОН (АП) — Ветераните, които държавното управление разгласи за неспособни да ръководят личните си каузи, ще имат по-лесен достъп до огнестрелни оръжия според законодателството за разноските, което се чака да бъде подписано от президента Джо Байдън в идващите дни – анулация на настоящия закон, който републиканците и даже някои демократи упорстват от години.

Тези законодатели споделят, че законът изисква Министерството на ветераните да рапортува за ветерани, оповестени за умствено некомпетентни към националната система за инспекция на предишното санкционира тези, които разчитат на облаги от организацията и може да се нуждаят от помощ при ръководството на парите си. Но бранителите на контрола върху оръжията споделят, че законът е значим инструмент за отбрана против самоубийства от тези, които са служили в армията.

Сенаторът от Кънектикът Крис Мърфи, демократ, сподели, че смяната може да докара до хиляди психологично заболели хора, които имат повишен достъп до оръжия – „ смъртна присъда за мнозина “,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР