ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд в сряда улесни работниците, които

...
ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд в сряда улесни работниците, които
Коментари Харесай

Върховният съд улеснява завеждането на дела за дискриминация на работното място при принудителни премествания

ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд в сряда улесни служащите, които са премествани от една работа на друга срещу волята си, да предявяват искове за дискриминация на работното място според федералния закон за гражданските права, даже когато не са намалени в служба или не им е понижено заплащането.

Работниците би трябвало единствено да потвърдят, че прехвърлянето е довело до някаква, само че не безусловно забележителна щета, с цел да потвърдят изказванията си, написа арбитър Елена Каган за съда.

Съдиите единомислещо възобновиха правосъдно дело за дискриминация по сексуален симптом, заведено от полицейски сержант в Сейнт Луис, откакто тя е била принудително преместена, само че е запазила ранга и заплащането си.

Sgt. Джейтоня Мълдроу е работила девет години на позиция в цивилно облекло в разследващия отдел на отдела, преди нов пълководец да я преназначи на униформена позиция, на която тя управлява патрулни чиновници. Новият пълководец желае мъжки офицер на длъжността в разузнаването и от време на време назовава Мълдроу „...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР