ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд в сряда каза, че ще

...
ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд в сряда каза, че ще
Коментари Харесай

Върховният съд ще разгледа дело, което може да отмени обвинението за бунт в Капитолия срещу стотици, включително Тръмп

ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд в сряда сподели, че ще прегледа тъжба, която може да анулира стотици обвинявания, произлизащи от протеста в Капитолия, в това число против някогашния президент Доналд Тръмп.

Съдиите ще преразгледат апелативното решение, което възобнови обвиняване против трима обвинени, упрекнати в възпрепятстване на публично произвеждане. Обвинението се отнася до спирането на узаконяването от Конгреса на успеха на Джо Байдън на президентските избори през 2020 година над Тръмп.

Това е измежду четирите обвинявания, повдигнати против Тръмп в делото на специфичния прокурор Джак Смит, което упреква любимеца на републиканците за първичните избори през 2024 година за скрит план за анулация на резултатите от загубата му на изборите. Тръмп също е упрекнат в скрит план за възпрепятстване на публично произвеждане.

Решението на съда да се произнесе по обвиняването за възпрепятстване може да заплаши началото на процеса против Тръмп, който понастоящем е плануван за 4 март. Съдиите настрана обмисл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР