ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд се съгласи в петък да

...
ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд се съгласи в петък да
Коментари Харесай

Върховният съд ще реши дали местните закони срещу бездомните са „жестоки и необичайни“

ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд се съгласи в петък да преразгледа решенията на по-долните съдилища, които затрудняват градовете в западните Съединени щати с цел да попречат на хората да спят на улицата, когато няма задоволително кревати в приютите за бездомни.

Съдиите ще изслушат обжалване от град Грантс Пас, в югозападен Орегон, който има поддръжката на губернатора на Калифорния.Гавин Нюсъм, демократ, както и други определени длъжностни лица от Демократическата и Републиканската партия, които се борят да се оправят с бездомността, породена от възходящите жилищни разноски и неравенството в приходите.

Действието на съда идва ден откакто състав на 9-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати удостовери решение на по-ниска инстанция, блокиращо наредбите против къмпингуването в Сан Франциско, където Нюсъм в миналото е бил кмет.

Отделен 9-ти областен състав постанови по делото Орегон, че Grants Pass може да не ползват локални наредби, които не разрешават на бездомните хора „ да употребяват одеяло, възг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР