ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд разреши в четвъртък пътя на

...
ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд разреши в четвъртък пътя на
Коментари Харесай

Върховният съд разрешава спешни аборти в Айдахо засега в ограничено решение

ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд позволи в четвъртък пътя на лечебните заведения в Айдахо да дават незабавни аборти, към този момент, в процедурен ред, който остави ключ въпроси без отговор и може да значи, че въпросът скоро още веднъж ще се озове пред съда с консервативно болшинство.

Заповедта беше оповестена за малко на уеб страницата на съда инцидентно в сряда и ненадейно отстранена. С 6-3 гласа той анулира по-ранната заповед на съда, която разреши на възбраната за аборти в Айдахо да влезе в действие даже при незабавни медицински случаи.

Абортът е трогателен проблем в предизборната акция през 2024 година, директен резултат от сеизмичното решение на съда преди две години, което анулира общонационалното право на аборт. Но в това решение и в друго, което резервира достъпа до лекарства за аборт, съдът не издаде по-широки решения.

Заповедта в Айдахо не дава отговор на основни въпроси за това дали лекарите могат да дават незабавни аборти другаде, значим проблем защото множеството щати, следени от републикан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР