ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд позволява на Уест Пойнт да

...
ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд позволява на Уест Пойнт да
Коментари Харесай

Върховният съд позволява на Уест Пойнт да продължи да използва расата като фактор при приемане, засега

ВАШИНГТОН (АП) — Върховният съд разрешава на Уест Пойнт да продължи да взема поради расата при приемане, до момента в който тече дело за политиките му продължава.

В петък съдиите отхвърлиха незабавна тъжба, която искаше да наложи смяна в процеса на приемане в Уест Пойнт. Заповедта, издадена без маркирани несъгласия, идва в миг, когато Военната академия взема решения кого да одобри за идващия си входящ клас, Випуск 2028.

Военната академия беше категорично оставена отвън съда решение от юни, което постави завършек на позитивните дейности съвсем на всички места при приема в колежи.

Консервативното болшинство в съда съобщи, че проектите за банкет, съобразени с расата, нарушават конституцията на Съединени американски щати в случаи от Харвардския университет и Университета на Северна Каролина, надлежно най-старите частни и държавни колежи в нацията. Но Върховният съд обясни, че решението му не обгръща Уест Пойнт и другите академии за услуги в нацията, което покачва опцията ползите на националната сигурнос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР