ВАШИНГТОН (AP) — В Съединените щати много хора с нетърпение

...
ВАШИНГТОН (AP) — В Съединените щати много хора с нетърпение
Коментари Харесай

Федералният резерв вероятно ще проповядва търпение, тъй като потребителите и пазарите очакват намаляване на лихвените проценти

ВАШИНГТОН (AP) — В Съединените щати доста хора с неспокойствие чакат първото понижение на референтния лихвен % на Федералния запас тази година: Бъдещите купувачи на жилища се надяват на по-ниски лихви по ипотечните заеми. Търговците на Wall Street плануват по-високи цени на акциите. Потребителите търсят спиране на задължения по кредитни карти при рекордно високи лихвени проценти.

Да не приказваме за президента Джо Байдън, чиято акция за преизбиране евентуално ще се възползва от стопански разтърсвания, произлизащи от по-ниските лихви по заемите.

И въпреки всичко се чака ръководителят Джеръм Пауъл и неговите сътрудници чиновници на Фед да играят на несъмнено, когато посрещнат неговата седмица, като запазят лихвата си непроменена за пети следващ път и алармират, че към момента се нуждаят от спомагателни доказателства, че инфлацията се връща стабилно към тяхната цел от 2%.

Внимателният метод на Фед илюстрира какво е извънредно в този кръг от евентуални понижения на ли...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР