ВАШИНГТОН (AP) — цените на едро в САЩ се повишиха

...
ВАШИНГТОН (AP) — цените на едро в САЩ се повишиха
Коментари Харесай

Повишаването на цените на едро се ускори през април, тъй като инфлацията остава стабилна

ВАШИНГТОН (AP) — цените на едро в Съединени американски щати се покачиха внезапно предишния месец, знак, че настойчиво високата инфлация може да се резервира след три нараснали стойности на потребителските цени при започване на годината.

Министерството по труда съобщи във вторник, че неговият показател на цените на производител – който наблюдава измененията в цените, преди те да доближат до потребителите – се е покачил с 0,5% от март до април, откакто се намали с 0,1% предходния месец. Измерени през годината, цените на производител са се повишили с 2,2% през април по отношение на 1,8% през март и най-голямото нарастване за една година.

Мярка за базовата инфлация, която изключва променливите категории храни и сила, също скочи с 0,5% от март до април. Икономистите наблюдават деликатно главните цени, тъй като те дават по-добър сигнал за това накъде се насочва инфлацията, в сравнение с общата цифра.

Скромните показания във вторник може да провокират безпокойствие на Уолстрийт, в Белия дом на Байдън и за борците с инфлац...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР