ВАШИНГТОН (АП) — Това е може би най-големият въпрос, който

...
ВАШИНГТОН (АП) — Това е може би най-големият въпрос, който
Коментари Харесай

Последният доклад за инфлацията в САЩ може да даде указания за бъдещия път на цените и лихвените проценти

ВАШИНГТОН (АП) — Това е може би най-големият въпрос, който се върти към стопанската система на Съединени американски щати сега: инфлацията заседнала ли е на високо равнище — или ще продължи годишният непрекъснат спад ще се възобнови скоро?

В сряда държавното управление ще издаде последния месечен отчет за инфлацията, набор от числа, които ще бъдат деликатно тествани от икономисти, търговци на Уолстрийт и чиновници на Федералния запас за всякакво прозрение в това въпрос. Анализаторите пресмятат, че годишната инфлация е спаднала от 3,5% през март до 3,4% през април, съгласно изследване на доставчика на данни FactSet. Измерени от март до април потребителските цени се чака да се покачат с 0,4%, както и предходния месец.

Базовата инфлация, която изключва променливите разноски за храна и сила, може да покаже, че се обрисува известно облекчение: предвижда се тя да се забави до 3,6%, което би било най-ниското равнище от три години, от 3,8% през Март. Месец по отношение на месец се счита, че главните цени са се повишил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР