ВАШИНГТОН (AP) — Стивън Гарет, 27-годишен студент, винаги е смятал,

...
ВАШИНГТОН (AP) — Стивън Гарет, 27-годишен студент, винаги е смятал,
Коментари Харесай

Сега много по-малко млади американци искат да учат в Китай, нещо, което и двете страни се опитват да поправят

ВАШИНГТОН (AP) — Стивън Гарет, 27-годишен студент, постоянно е считал, че ще учи в Китай, само че първо ограничаващите политики на страната против COVID-19 го направиха съвсем невероятно, а в този момент той има други терзания.

Цената е един възпиращ фактор, само че Гарет е по-притеснен от рестриктивните мерки върху академичната независимост и персоналния риск да бъде блокиран в Китай. Той не е самичък.

В наши дни единствено към 700 американски студенти учат в китайски университети, което е спад от пика от близо 25 000 преди десетилетие, до момента в който в американските учебни заведения има близо 300 000 китайски студенти.

Някои млади американци са обезсърчени да влагат времето си в Китай заради това, което считат за намаляващи стопански благоприятни условия и обтегнати връзки сред Вашингтон и Пекин.

Каквато и да е повода за несъответствието, формалните лица на Съединени американски щати и учените оплакват изгубените благоприятни условия за младежите да опитат живота в Китай и да получат визия за страховития американски съперник.

И длъж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР