ВАШИНГТОН (АП) — Солидното наемане, разкрито в доклада за работните

...
ВАШИНГТОН (АП) — Солидното наемане, разкрито в доклада за работните
Коментари Харесай

„Меко приземяване“ или рецесия? Как всеки от тях може да повлияе на домакинствата и бизнеса в Америка

ВАШИНГТОН (АП) — Солидното наемане, разкрито в отчета за работните места от петък за ноември, дружно с редица други скорошни стопански данни, ускорява очакванията, че стопанската система на Съединени американски щати ще реализира „ меко приземяване “ през идната година, а не криза, от която се притесняват необятно.

Така нареченото меко кацане би настъпило, в случай че стопанската система се забави задоволително, с цел да смъкна инфлацията до задачата на Федералния запас от 2%, без да изпадне в дълбока криза.

Това е сложна задача. Фед внезапно увеличи главния си лихвен %, с цел да се опита да понижи заемите и разноските и да укроти инфлацията. Рискът е Федералният запас да направи неверни калкулации и да резервира референтната си рента - която визира доста потребителски и бизнес заеми - прекомерно висока за прекомерно дълго време и в последна сметка да аргументи криза.

В предишното политиците на Фед постоянно са се опитвали да провокират меко кацане, откакто скок на стопански напредък провокира инфлация или заплаши да го направи....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР