ВАШИНГТОН (AP) — САЩ укрепиха отбраната на база в Йордания,

...
ВАШИНГТОН (AP) — САЩ укрепиха отбраната на база в Йордания,
Коментари Харесай

САЩ укрепват отбраната около базата в Йордания, докато подготвят удари в отговор на атака с дрон

ВАШИНГТОН (AP) — Съединени американски щати укрепиха защитата на база в Йордания, която беше атакувана от подкрепяни от Иран екстремисти, до момента в който се приготвят за по-широка офанзива Отговорът на Съединени американски щати на офанзива с дрон, която умъртви трима военнослужещи, сподели американски чиновник в петък.

Дори когато по-мащабният боен отговор на Съединени американски щати изглеждаше неминуем, някои подкрепяни от Иран фракции дадоха обещание да продължат да нападат американските сили в района. В изказване, оповестено в петък, една от най-силните подкрепяни от Иран милиции в Ирак, Харакат ал-Нуджаба, разгласи проектите си да продължи военните интервенции против американските войски, макар че други съюзнически фракции са прекратили офанзивите си след неделния удар с дрон, който умъртви трима американски военнослужещи в Йордания.

Докато предходните отговори на Съединени американски щати бяха по-ограничени, офанзивата против кула 22, както е известна предната част на Йордания, и гибелта на тримата военнослужещи минаха границата, сподели чиновник. Базата е била ударена от дрон, създаден в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР