ВАШИНГТОН (AP) — Русия трябва да понесе последствията за задържането

...
ВАШИНГТОН (AP) — Русия трябва да понесе последствията за задържането
Коментари Харесай

Русия трябва да понесе последствията за задържането на репортера на Wall Street Journal, каза адвокат

ВАШИНГТОН (AP) — Русия би трябвало да понесе следствията за задържането на репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович, юрист на вестника, сподели в четвъртък, до момента в който публицист наближава една година от ареста му.

„ При сюжет като този, при който кореспондент е изваден от ритъма, тъй като просто си прави работата – непозволено арестуван – би трябвало да има незабавни последици от държавното управление “, сподели Джейсън Конти, основен консултант в Dow Jones, който издава вестника. Той приказва на събитие на Националния пресклуб във Вашингтон.

Гершкович беше задържан на 29 март 2023 година по обвинявания в шпионаж, които той и вестникът отхвърлят, до момента в който беше на репортерска командировка в съветския град Екатеринбург в Уралските планини. Правителството на Съединени американски щати го дефинира като непозволено арестуван, а съветските управляващи не предоставиха никакви доказателства в поддръжка на обвиняванията.

Той беше посетен в пандиза в четвъртък от посланика на Съединени американски щати Лин Трейси, съгласно американското посолство в Русия, което сподели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР