ВАШИНГТОН (АП) — Разследване на Министерството на правосъдието не откри

...
ВАШИНГТОН (АП) — Разследване на Министерството на правосъдието не откри
Коментари Харесай

Watchdog не намира неправомерно влияние в препоръката за присъда за съюзника на Тръмп Роджър Стоун

ВАШИНГТОН (АП) — Разследване на Министерството на правораздаването не откри доказателства, че политиката е изиграла неправилна роля в решението да се предложи по-лека присъда затвор за Роджър Стоун, непосредствен съдружник на някогашния президент Доналд Тръмп, съгласно отчет, оповестен в сряда.

Главният контрольор стартира следствието, откакто четирима юристи, които преследваха Стоун, се отхвърлиха от делото през 2020 година, когато висши чиновници на Министерството на правораздаването ги анулираха и понижиха времето в пандиза, което ще изиска за Стоун. По-късно Стоун беше наказан на 40 месеца зад решетките, преди Тръмп да смекчи присъдата си.

Кариерните прокурори в началото бяха предложили присъда сред седем и девет години затвор за Стоун, който беше наказан за неистина пред Конгреса, подправяне на очевидци и възпрепятстване на следствието на Камарата на представителите дали акцията на Тръмп се е координирала с Русия за съвет на изборите през 2016 година По-късно прокурорите подадоха втори д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР