Байдън ще отбележи годишнината от 11 септември в Аляска, пропуска чествания в Ню Йорк, Вирджиния и Пенсилвания

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън ще отбележи следващия месец
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън ще отбележи следващия месец 22-ата годишнина от най-тежката терористична атака на територията на САЩ във военна база в Аляска с военнослужещи и техните семейства, обяви Белият дом.

Това ще бъде първият път, когато президент не присъства на нито едно от честванията, които се провеждат всяка година в Ню Йорк, Пенсилвания и Вирджиния, току-що извън Вашингтон, според преглед на Associated Press на медийното отразяване на тези събития.

Байдън ще спре в Аляска за честването на 11 септември в съвместната база Елмендорф-Ричардсън в Анкъридж на връщане към Вашингтон, след като присъства на среща на върха в Ню Делхи с други световни лидери и посещава Виетнам на 10 септември.

Вицепрезидентът Камала Харис и съпругът й Дъг Емхоф ще участват в годишното честване в Националния мемориал и музей на 11 септември в долен Манхатън.

Първата дама Джил Байдън ще положи венец на паметника на 11 септември в Пентагона.

Терористите отвлякоха търговски самолети на 11 септември 2001 г. и ги управляваха в кулите близнаци във финансовия район на Ню Йорк и Пентагона в Арлингтън, Вирджиния. Четвърти самолет се разби в поле в Шанксвил, Пенсилвания, след като пътниците отвърнаха на удара.

Близо 3000 души бяха убити при атаките. Байдън беше сенатор на САЩ по това време.

Белият дом не обяви кой служител ще участва в честването на Пенсилвания.

—-

Associated Press News Изследователят Дженифър Фарар от Ню Йорк допринесе за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР