ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън ще бъде домакин на

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Байдън ще бъде домакин на японския министър-председател Кишида на държавно посещение през април

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън ще бъде хазаин на японския министър председател Фумио Кишида на държавно посещаване на 10 април за подсилване на сериозен съюз защото Съединените щати се стремят да противодействат на въздействието на Китай в Индо-Тихоокеанския район.

Джон Кърби, представителят на националната сигурност на Белия дом, сподели пред кореспонденти на борда на Air Force One, че визитата ще включва публична държавна вечеря.

Като президент Байдън посети Япония два пъти, като последно отиде в град Хирошима предишния май за срещата на върха на Г-7 измежду огромните индустриализирани народи. Посещението на Кишида идва, когато федералното държавно управление преразглежда последствията за националната сигурност от проектите на японската Nippon Steel да придобие основаната в Питсбърг компания U.S. Steel за почти 14,1 милиарда $.

Кърби отхвърли да каже дали прегледът на държавното управление на този капацитет сливането ще бъде тематика на държавното посещаване. Той сподели, че Байдън и Кишида...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР