ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън планира да посрещне президента

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън планира да посрещне президента
Коментари Харесай

Байдън планира да посрещне президента на Кения в Белия дом за държавно посещение през май

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън възнамерява да посрещне президента на Кения Уилям Руто в Белия дом през май, като е хазаин на държавно посещаване, откакто се отхвърли от своето давам обещание да посетя Африка предходната година.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер разгласи в петък, че визитата, планувано за 23 май, ще означи 60-ата годишнина на дипломатическите връзки сред Съединени американски щати и Кения и ще „ отпразнува партньорство, което дава резултати за хората “ на двете страни като в същото време удостоверява „ нашето стратегическо партньорство “ със страната на Руто.

То „ ще укрепи нашия споделен ангажимент за прогрес в мира и сигурността, ще разшири нашите стопански връзки и ще застане дружно в отбрана на демократичните полезности “, сподели Жан-Пиер в изказване. „ Лидерите ще обсъдят способи за подсилване на нашето съдействие в области, в това число връзки сред хората, търговия и вложения, софтуерни нововъведения, климат и чиста сила, опазване на здравето и сигурност. “

Съобщени...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР