ВАШИНГТОН (AP) — Президентът Джо Байдън отбеляза тази седмица 70-ата

...
ВАШИНГТОН (AP) — Президентът Джо Байдън отбеляза тази седмица 70-ата
Коментари Харесай

Байдън отбелязва годишнината от делото Браун срещу Борда на образованието на фона на признаци на ерозия в подкрепата на чернокожите избиратели

ВАШИНГТОН (AP) — Президентът Джо Байдън означи тази седмица 70-ата годишнина от решението на Върховния съд, което отстрани институционализираната расова сегрегация в държавните учебни заведения като приветства ищците и членовете на фамилията в знаковото дело в Белия дом.

Овалният кабинет посети четвъртък, с цел да означи решението Браун против Съвета по образованието от 1954 година за десегрегация на учебните заведения идва с Байдън, който ускорява напъните си да подчертае своите уговорката на администрацията към расовото тъждество.

Тази седмица президентът ухажва чернокожите гласоподаватели в Атланта и Милуоки с две чернокожи радио изявленията, в които популяризира върха си във връзка с работни места, опазване на здравето и инфраструктура и нападна републиканеца Доналд Тръмп. А президентът в неделя би трябвало да произнесе послание при встъпването в Морхаус Колидж, исторически колежа за чернокожи в Атланта, и да приказва на церемония на NAACP в Детройт.

По време на визитата в четвъртък на странит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР