ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън нареди на армията на

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън нареди на армията на
Коментари Харесай

Байдън заповяда нанасяне на удар по групировка, свързана с Иран, след като трима американски войници бяха ранени при нападение с дрон в Ирак

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън подреди на армията на Съединени американски щати да извърши ответни удари против подкрепяни от Иран милиционерски групи след три американски военнослужещи бяха ранени при нахлуване с дрон в Северен Ирак.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън сподели, че един от американските бойци е получил тежки пострадвания при офанзивата, осъществена по-рано в понеделник. Подкрепяната от Иран милиция Катаиб Хизбула и свързани групи под егидата на подкрепяни от Иран екстремисти поеха отговорност за офанзивата.

Байдън, който прекарва Коледа в президентската резиденция в Кемп Дейвид, Мериленд, беше осведомени за офанзивата. и подреди на Пентагона да приготви разновидности за отговор.

Министърът на защитата Лойд Остин и екипът по национална сигурност на Байдън бързо изготвиха проекти и му показаха варианти в диалог и Байдън насочи удари против три места, употребявани от Катаиб Хизбула и свързани групи. Ударите на Съединени американски щати бяха осъществени към 4:45 сутринта във вторник...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР