ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън е домакин на президента

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън е домакин на президента
Коментари Харесай

Висши полски лидери ще посетят Белия дом, надявайки се да насърчат САЩ да помогнат повече на Украйна

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън е хазаин на президента и министър-председателя на Полша за диалози в Белия дом във вторник с полските водачи, които желаят да окажат напън Вашингтон да излезе от задънената улица по отношение на попълването на средства за Украйна в сериозен миг от войната в Европа.

Преди визитата президентът Анджей Дуда прикани останалите членове на алианса на НАТО да усилят разноските си за защита до 3% от техния Брутният вътрешен продукт, до момента в който Русия слага личната си стопанска система на военна основа и продължава напред с проектите си да завладее Украйна. Полша към този момент изразходва 4% от личната си икономическа продукция за защита, двойно повече от настоящата цел от 2% в НАТО.

„ Войната в Украйна ясно сподели, че Съединените щати са и би трябвало да останат водач в сигурността въпроси в Европа и света “, сподели Дуда в послание към Полша в понеделник. „ Въпреки това другите страни от НАТО също би трябвало да поемат по-голяма отговорност за сигурността на целия алианс и интензивно да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР