ВАШИНГТОН (AP) — Представители на Федералния резерв признаха на последната

...
ВАШИНГТОН (AP) — Представители на Федералния резерв признаха на последната
Коментари Харесай

Протоколи от Федералния резерв: Длъжностни лица се притесняват, че напредъкът по отношение на инфлацията може да спре през следващите месеци

ВАШИНГТОН (AP) — Представители на Федералния запас признаха на последната си среща през януари, че е имало „ забележителен прогрес “ в намаляването на инфлацията. Но някои от политиците показаха угриженост, че мощният растеж на разноските и наемането може да попречи на този прогрес.

В минутите от срещата на 30-31 януари, оповестени в сряда, множеството чиновници на Фед също споделиха, че са обезпокоени от прекомерно бързи дейности, с цел да понижат референтния си лихвен %, преди да стане ясно, че инфлацията стабилно се връща към своите 2% цел. Само „ двойка “ се притесняваха от противоположния риск – че Фед може да поддържа прекомерно високи лихвени проценти прекомерно дълго и да накара стопанската система да се забави повече от нужното или даже да изпадне в криза.

Някои длъжностни лица „ означиха риска напредъкът към ценова непоклатимост да спре, изключително в случай че съвкупното търсене се ускори “ или напредъкът в подобряването на веригите за доставки се забави.

Длъжностни лица също показаха прекъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР