ВАШИНГТОН (AP) — Правителството на САЩ е изложено на риск

...
ВАШИНГТОН (AP) — Правителството на САЩ е изложено на риск
Коментари Харесай

Майоркас предупреждава за опасности за САЩ, ако загубят инструменти за блокиране на терористите да използват дронове и ОМУ

ВАШИНГТОН (AP) — Правителството на Съединени американски щати е изложено на риск да загуби основни принадлежности за попречване на терористите да употребяват дронове, химикали или оръжия за всеобщо заличаване, в случай че Конгресът не предприеме дейности скоро, предизвести в сряда министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас.

Конгресът може краткотрайно да удължи ограниченията, отнасящи се до дронове и оръжия за всеобщо заличаване като част от законопроект, утвърден от Камарата във вторник за попречване на затваряне на държавното управление.

Но законопроектът, регулиращ химикалите, беше спрян в Сената, откакто републикански сенатор изрази опасения, че това може да направи химическата промишленост на Съединени американски щати по-малко конкурентоспособна, и тези пълномощия изтекоха през юли. Другите също изтичат тази година, в случай че Конгресът не предприеме дейности за удължаването им.

„ Конгресът не би трябвало да разрешава тези пълномощия на DHS да изтекат “, сподели Майоркас, потвърждавайки, че те са жизненоважни за отбраната на страната. „ Това не е миг да разочароваме бдителността си. “

Той приказва по време на чуване в Конгреса, фокусирано върху заканите за родината, дружно с шефа на ФБР Кристофър Рей и шефа на Националния център за битка с тероризма Кристин Абизайд. < /p>

Програмата за стандарти за битка с тероризма на химическото оборудване изисква всяко оборудване, което има несъмнено количество от който и да е от дълъг лист с „ забавни химикали “, да рапортува информацията на вътрешната сигурност. Тогава вътрешната сигурност дефинира дали оборудването се смята за високорисково и би трябвало да създаде проект за сигурност. Агенцията прави оценка проектите и прави инспекции.

Според данни на организацията в цялата страна има към 3200 уреди с висок риск.

Програмата също по този начин разрешава на оборудванията да ревизират бъдещите чиновници посредством Вътрешна сигурност за връзки с екстремистки групи, само че това е спряно, защото изтече.

Това лято Камарата на представителите гласоподава с огромно болшинство за повторното му упълномощаване. Но се спря в Сената, откакто сенатор Ранд Пол, републиканец от Кентъки, повдигна възражения. Той сподели в тирада пред Конгреса на 26 юли, че сходни регулации са в интерес на огромния бизнес, защото те основават преграда пред новите компании, идващи на пазара, и даже без тези регулации, фирмите биха запазили ограниченията за сигурност от персонален интерес.

< p> Срокът на пълномощията, основали Службата за битка с оръжията за всеобщо заличаване, изтича на 21 декември. Възможно е да получи леко отсрочване. Законопроект, признат от Камарата за краткотрайно финансиране на държавното управление през новата година, ще упълномощи службата до февруари. Сенатът към момента би трябвало да го утвърди.

Офисът, с към 240 федерални чиновници и над 400 договорно наети чиновници, и бюджет за предходната фискална година от почти 450 милиона $, работи с други елементи на вътрешната сигурност, както и щати, общини, племена и територии, с цел да се уверите, че разполагат с вярната технология, образование и разузнаване, с цел да защитят страната от всеобщи офанзиви като от нуклеарно оръжие.

Местните правоприлагащи органи могат да изискат съоръжение и личен състав за събития. Оборудването може да варира от раници, които могат да откриват радиация, до момента в който потребителят минава през навалица, до цялостно ремарке, натоварено с разнообразни типове съоръжение и обслужвано от специалисти по вътрешна сигурност. През последната фискална година тази стратегия за внедряване на мобилно разкриване е разгърната над 180 пъти в 42 щата, две територии и една племенна зона, съгласно данни на DHS.

Тези събития включват фестивала на розата в Портланд в Орегон; планът на NFL в Канзас Сити, Мисури; Бостънския маратон; и Международната балонна фиеста в Албакърки в Ню Мексико. Те също по този начин ще изпратят съоръжение и личен състав, с цел да защитят стотиците хиляди хора, които идват да видят парада за Деня на благодарността в Ню Йорк.

Възможното затваряне на офиса разтревожи градовете, които разчитат на него за помощ. В писмо от 18 октомври, призоваващо службата да бъде преупълномощена, шефът на публичната сигурност и вътрешната сигурност в Хюстън, Джордж Т. Буеник, написа, че федералното финансиране обезпечава „ поредно равнище на обслужване в цялата страна “, което щатското и локалното държавно управление не могат дават сами.

Третото пълномощие, което изтича тази година, разрешава на отделите на вътрешната сигурност и правораздаването да пазят избрани уреди или събития от неразрешени дронове и да конфискуват или смъкват дронове, които считат, че съставляват заплаха. Майоркас е приказвал по-рано за заплахите, подбудени от безпилотни летателни апарати, които нарушават интервенциите на летището, в това число случай през юни, когато летището в Питсбърг трябваше краткотрайно да спре полетите си, откакто беше видян дрон.

Разрешението за дронове изтича през ноември.. 18, само че също по този начин е включено в мярката на Камарата за краткотрайно финансиране на държавното управление.

Майоркас, Рей и Абизаид също приканиха Конгреса да упълномощи още веднъж раздел 702 от Закона за наблюдаване на задграничното разузнаване. Законът разрешава на разследващата общественост на Съединени американски щати да събира връзките на чужденци в чужбина, обвинени, че съставляват опасност за националната сигурност, без да получи заповед. Правителството също по този начин улавя връзките на американски жители и други в Съединени американски щати, когато са в контакт с тези целеви чужденци.

Някои в Конгреса биха желали федералните организации да бъдат задължени да получат заповед, преди да имат достъп връзките на хората в Съединени американски щати, нещо, на което Белият дом се опълчва.

__

Репортерът на Associated Press Ерик Тъкър способства за този отчет.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР