ВАШИНГТОН (АП) — Първият дипломат на Тайван във Вашингтон има

...
ВАШИНГТОН (АП) — Първият дипломат на Тайван във Вашингтон има
Коментари Харесай

След изборите в Тайван неговият нов пратеник в САЩ предлага гаранции на Вашингтон и Пекин

ВАШИНГТОН (АП) — Първият посланик на Тайван във Вашингтон има обръщение както към китайските съперници на острова, по този начин и към неговите американски другари: Не се тормозете че новоизбраният президент на Тайван ще утежни връзките с Пекин и евентуално ще въвлече Съединени американски щати в спор.

Избраният президент Лай Чинг-те възнамерява да резервира статуквото в Тайванския пролив, Александър Тах-Рай Юи сподели пред Асошиейтед прес в четвъртък в първото си изявление за интернационална новинарска организация, откогато дойде в Съединени американски щати през декември.

Китайското държавно управление назова Лай метежник, който ще тласне Тайван към самостоятелност. Но Юи сподели, че Лай е подготвен да се ангажира с Пекин, даже когато островът се стреми да укрепи неофициалните си връзки с Вашингтон за непоклатимост в района.

„ Искаме статуквото. Искаме както е - нито обединяване, нито самостоятелност. Начинът, по който е, е методът, по който желаеме да живеем сега “, сподели Юи, фактическият дипломат на Тайван в Съединени американски щати, отбелязвайки, че позиция...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР