ВАШИНГТОН (AP) — Панелът по етика на Камарата на представителите

...
ВАШИНГТОН (AP) — Панелът по етика на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Панелът по етика казва, че е открил „съществени доказателства“ за нарушаване на закона от републиканеца Джордж Сантос

ВАШИНГТОН (AP) — Панелът по нравственос на Камарата на представителите съобщи в четвъртък, че е разкрил „ основни доказателства “ за нарушаване на закона от страна на републиканеца Джордж Сантос от Ню Йорк и отнесе констатациите си до Министерството на правораздаването.

Комисията съобщи, че държанието на Сантос изисква публично наказание, е под достолепието на длъжността и е довело до сериозна дискредитация на Камарата.

Сантос твърди, че е почтен и отхвърли да подаде оставка макар апелите на доста от сътрудниците си да го направи.

Комисията сподели, че Сантос умишлено е предиздвикал предизборния си комитет да подаде подправени или непълни отчети във Федералните избори комисия; употребява средства за акция за персонални цели; и взе участие в нарушавания на Закона за етиката в държавното управление, защото се отнася до декларациите за финансова информация, подадени в Камарата на представителите.

Докладът на панела по нравственос също разказва в детайли неналичието на съдействие на Сантос с следствието и по какъв начин той е „ избягал “ непосредствено претенции за информация.

Информацията, която той е дал, съгласно комисията, „ включва основни неправилни изказвания, които в допълнение ускоряват неистините, които е направил по време на акцията си през 2022 година “

В отчета се споделя, че проверяваща подкомисия реши да се откаже от повдигането на публични обвинявания, защото това би довело до „ дълготрайно обществено правосъдно решение и чуване за налагане на наказания “, което единствено би дало на Сантос „ спомагателна опция да забави каквато и да е отговорност “. Вместо това комисията реши да изпрати цялостния отчет на Камарата.

Той приканва членовете на Камарата „ да подхващат всички дейности, които считат за подобаващи и нужни “ въз основа на отчета.

Констатациите на следствената група може да е най-малкото терзание на Сантос. Конгресменът е изправен пред федерално обвиняване по 23 пункта, в което се твърди, че е откраднал самоличността на донорите на акцията и по-късно е употребявал техните кредитни карти, с цел да направи десетки хиляди долари в неразрешени такси. Федералните прокурори споделят, че Сантос е трансферирал част от парите в персоналната си банкова сметка и е употребявал останалите, с цел да изпълни предизборната си каса.

Сантос, който съставлява елементи от Куинс и Лонг Айлънд, също е упрекнат в подправено докладване на Федералната изборна комисия, че той е заел на акцията си 500 000 $, когато в действителност не е дал нищо и е имал по-малко от 8 000 $ в банката. Фалшивият заем беше опит да се убедят представители на Републиканската партия, че той е сериозен претендент, който си коства финансовата им поддръжка, се споделя в обвинителния акт.

Сантос елементарно оцеля при гласоподаване по-рано този месец, с цел да бъде изключен от Камарата на представителите като множеството Републиканците и 31 демократи избраха да задържат наказването, до момента в който наказателният развой против него и следствието на комисията по нравственос на Камарата не престават.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР