ВАШИНГТОН (AP) — От търговците на Уолстрийт до търговците на

...
ВАШИНГТОН (AP) — От търговците на Уолстрийт до търговците на
Коментари Харесай

Инфлацията е почти отново до 2%. Така че защо Федералният резерв не е готов да намали лихвените проценти?

ВАШИНГТОН (AP) — От търговците на Уолстрийт до търговците на коли до купувачите на жилища, американците са нетърпеливи Федералният запас да стартира да понижава лихвените проценти и да облекчава тежко задължение за кредитополучателите.

Очаква се Фед да направи това тази година - евентуално няколко пъти. Инфлацията, измерена посредством нейния желан измерител, се увеличи през втората половина на 2023 година с годишен ритъм от към 2% — целевото равнище на Фед. Въпреки това тази седмица няколко чиновници на централната банка подчертаха, че към момента не са подготвени да пернат спусъка.

Защо, когато инфлацията е съвсем овладяна и лихвените проценти са на 22-годишен връх, в този момент не е време за рязане?

Повечето политици на Фед споделиха, че са оптимисти, че даже до момента в който стопанската система и пазарът на труда не престават да порастват, инфлационният напън ще продължи да понижава. Но те също предизвестяват, че стопанската система наподобява толкоз мощна, че има действителен риск покачванията на цените да се ускорят отнов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР