ВАШИНГТОН (АП) — Обикаляйки Конгреса, администрацията на Байдън каза в

...
ВАШИНГТОН (АП) — Обикаляйки Конгреса, администрацията на Байдън каза в
Коментари Харесай

Държавният департамент одобрява продажбата на танкови боеприпаси на Израел в сделка, заобикаляща прегледа на Конгреса

ВАШИНГТОН (АП) — Обикаляйки Конгреса, администрацията на Байдън сподели в събота, че е одобрила незабавната продажба на Израел на близо 14 000 патрона танкови муниции на стойност над 106 милиона $, до момента в който Израел ускорява военните си интервенции в южната част на Ивицата Газа.

Ходът идва като искане на президента Джо Байдън за пакет от помощ на стойност съвсем 106 милиарда $ за Украйна, Израел и други национални сигурност изнемогва в Конгреса, замесен в спор за имиграционната политика на Съединени американски щати и сигурността на границите. Някои депутати от Демократическата партия приказваха, че препоръчаните 14,3 милиарда $ американска помощ за близкоизточния й съдружник ще зависят от съответни стъпки от страна на държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за понижаване на цивилните жертви в Газа по време на войната с Хамас.

Държавата Департаментът съобщи, че е уведомил Конгреса за продажбата късно в петък, откакто държавният секретар Антъни Блинкен откри, че „ съществува из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР