ВАШИНГТОН (АП) — Националната гвардия все още разполага с достатъчно

...
ВАШИНГТОН (АП) — Националната гвардия все още разполага с достатъчно
Коментари Харесай

САЩ разполагат с достатъчно средства засега, за да продължат да обучават украински пилоти на F-16, казва началникът на Националната гвардия

ВАШИНГТОН (АП) — Националната армия към момента разполага с задоволително пари, с цел да приключи образованието на украински водачи на F-16 16 бойни самолета, макар че Съединени американски щати изчерпват средствата за изпращане на спомагателни оръжия и помощ на Киев, сподели в четвъртък началникът на армията военачалник Дан Хокансън.

Президентът Джо Байдън разгласи през август, че Съединени американски щати ще стартират да образоват украински водачи на F-16, като част от многонационалните старания за даване на Украйна на съвременни изтребители. Обучението на водачи стартира през октомври в базата на Националната армия на въздушната авиация Морис в Тусон, Аризона.

Оттогава работи украинският боен фонд, който Съединени американски щати използваха за изпращане на милиарди долари в други оръжейни системи и помощ за Украйна без пари и Конгресът се бори да одобри нова помощ.

Липсата на финансиране значи, че Съединени американски щати не са съумели да изпратят нови пакети с оръжия на Украйна макар бруталната акция на Русия за бомбардировки. Но образованието на водачите у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР