ВАШИНГТОН (AP) — Министерството на образованието на САЩ заяви, че

...
ВАШИНГТОН (AP) — Министерството на образованието на САЩ заяви, че
Коментари Харесай

Стотици хиляди молби за финансова помощ трябва да бъдат коригирани след последната грешка в изчисленията

ВАШИНГТОН (AP) — Министерството на образованието на Съединени американски щати съобщи, че е разкрило неточност в изчисленията в стотици хиляди молби за финансова помощ на студенти, изпратени до колежите този ден месец и ще би трябвало да ги обработи още веднъж – неточност, която следва поредност от други и заплашва спомагателни забавяния на тазгодишните кандидатури за лицей.

Продавач, работещ за федералното държавно управление, погрешно е пресметнал формула за финансова помощ за повече от 200 000 студенти, сподели отделът в петък. Информацията беше изпратена до колежите, с цел да им помогне да приготвят пакети за финансова помощ, само че в този момент би трябвало да бъде преизчислена - макар че отделът работи с насъбрани повече от 4 милиона други заявки за финансова помощ.

Изявление от Образованието Министерството споделя, че казусът няма да засегне 1,3 милиона заявки, които са били обработени вярно и раздадени на колежите този месец. Длъжностни лица споделиха, че са поправили грешката и тя „ няма да повлияе на бъдещите записи “.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР