ВАШИНГТОН (АП) — Министърът на отбраната Лойд Остин се ангажира

...
ВАШИНГТОН (АП) — Министърът на отбраната Лойд Остин се ангажира
Коментари Харесай

Пентагонът обещава да продължи да доставя оръжия към Украйна, докато Киев е изправен пред подновена атака от Русия

ВАШИНГТОН (АП) — Министърът на защитата Лойд Остин се ангажира в понеделник да продължи придвижването на оръжия на Съединени американски щати в Украйна, до момента в който Киев е изправен пред един от най-трудните си моменти против възобновена офанзива от Русия.

Остин и към 50 водачи на защитата от Европа и света се срещнаха в понеделник, с цел да координират повече военна помощ за Украйна, до момента в който Киев се пробва да задържи съветската атака на североизток, като в същото време стартира лично масирано нахлуване на окупирания от Русия Кримски полуостров.

„ Срещаме се в миг на предизвикателство “, сподели Остин, отбелязвайки, че новата офанзива на Русия против Харков демонстрира за какво непрекъснатият ангажимент от страна на страните е жизненоважен, с цел да продължим да идваме. Остин се зарече да поддържа придвижването на оръжията на Съединени американски щати „ седмица след седмица “.

Съединени американски щати оповестиха, че няма да дават нови пакети с помощ в понеделник, макар че украинските сили не престават да се оплакват, че оръжията просто се просмукват в страната,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР