ВАШИНГТОН (АП) — Международният валутен фонд подобри перспективите си за

...
ВАШИНГТОН (АП) — Международният валутен фонд подобри перспективите си за
Коментари Харесай

МВФ очертава по-ясна представа за световната икономика, подобрява прогнозата за растеж и вижда по-ниска инфлация

ВАШИНГТОН (АП) — Международният валутен фонд усъвършенства вероятностите си за международната стопанска система тази година, предвиждайки резистентен напредък, воден от Съединените щати и по-бавен ритъм на инфлация.

В най-новата си прогноза кредитната организация за 190 страни съобщи във вторник, че в този момент чака международната стопанска система да нарасне с 3,1% тази година, без смяна по отношение на 2023 година, само че по-добре от 2,9% той предвижда за 2024 година в предходната си оценка през октомври.

В международен мащаб МВФ счита, че инфлацията ще се намали от 6,8% през 2023 година до 5,8% през 2024 година и 4,4% през 2025 година В най-напредналите стопански системи, организацията чака инфлацията да спадне тази година до 2,6%, а през идната година до равнището от 2%, което Федералният запас и някои други централни банки са си сложили като цел.

Комбинацията от постоянен напредък и спадаща инфлация увеличи очакванията за по този начин нареченото меко кацане на световната стопанска система – закъснение, задоволително за задържане на инфлацията, без да предизвиква криза.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР