ВАШИНГТОН (АП) — Китай отговори строго в четвъртък на посещението

...
ВАШИНГТОН (АП) — Китай отговори строго в четвъртък на посещението
Коментари Харесай

Китай настоява САЩ да спрат всякакви официални контакти с Тайван след посещение в Конгреса

ВАШИНГТОН (АП) — Китай отговори строго в четвъртък на визитата на делегация на Конгреса на Съединени американски щати в Тайван, изисквайки Съединени американски щати да спрат всевъзможни публични контакти със самоуправляващата се страна остров.

„ Китай се опълчва на всяка форма на публично взаимоотношение сред управляващите на Съединени американски щати и Тайван и отхвърля намесата на Съединени американски щати в делата на Тайван под каквато и да е форма или под какъвто и да е предлог “, сподели говорителката на външното министерство Мао Нинг. Тя прикани Вашингтон да има „ в поради изключителната трудност и сензитивност “ на тайванския въпрос.

Мао приказва малко откакто водачите на определения комитет на Камарата на представителите на Китайската комунистическа партия се срещнаха с тайвански водачи по време на високопоставено пътешестване, целящо да покаже поддръжката на Съединени американски щати за демократично определеното държавно управление на острова.

Посещението в Конгреса провокира по-силен от нормалния отговор. Пекин от дълго време стачкува против всяко публично взаимоотношение сред Съединени американски щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР