ВАШИНГТОН (АП) — Изминаха 12 години, откакто двама консервативни писатели

...
ВАШИНГТОН (АП) — Изминаха 12 години, откакто двама консервативни писатели
Коментари Харесай

Журито ще вземе решение по делото за клевета на климатолога Майкъл Ман заради сравнение с блудник

ВАШИНГТОН (АП) — Изминаха 12 години, откогато двама консервативни писатели съпоставиха прочут климатолог с наказан развратник на деца поради неговото изложение на световния свят стопляне. Сега журито е на път да реши дали мненията са оскърбителен.

Заключителните причини се чакаха в сряда по дело, заведено от Майкъл Ман, който стана прочут с графика, оповестена за първи път през 1998 година в списание Nature, която беше наименуван „ хокеен стик “ поради трагичната си илюстрация на затопляща се планета. Графиката на Ман демонстрира, че междинните температури в Северното полукълбо се трансформират малко в продължение на 900 години, до момента в който стартират да се повишават бързо през 20-ти век.

Работата донесе на Ман, тогава в Пенсилвания, само че в този момент в Университета на Пенсилвания, необятна експозиция. Тя беше включена в отчет на панел за климата на Организация на обединените нации през 2001 година и негова версия беше показана в документалния филм за изменението на климата на Ал Гор, който през 2006 година завоюва Оскар, „ Неудобна ис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР