IRS планира да предприеме репресии срещу 1600 милионери, за да събере милиони долари просрочени данъци

...
ВАШИНГТОН (АП) — IRS обяви в петък, че започва усилие
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — IRS обяви в петък, че започва усилие за агресивно преследване на 1600 милионери и 75 големи бизнес партньорства, които дължат стотици милиони долари просрочени данъци.

Комисарят на IRS Даниел Верфел каза, че с увеличаването на федералното финансиране и помощта на инструменти за изкуствен интелект агенцията има нови средства за насочване към богати хора, които са „ограничили ъгли" върху техните данъци.

„Ако плащате данъците си навреме, би трябвало да е особено разочароващо, когато видите, че богатите податели на данъци не са", каза Верфел пред репортери в обаждане, предварящо съобщението. Той каза, че 1600 милионери които дължат най-малко $250 000 всеки за просрочени данъци и 75 големи бизнес партньорства, които имат активи от приблизително $10 милиарда средно, са насочени към новите „усилия за съответствие“. разработени от служители и изпълнители на IRS, играят голяма роля при идентифицирането на богати лица, укриващи данъци. Агенцията полага усилия да демонстрира положителни резултати от избухването на ново финансиране при демократичната администрация на президента Джо Байдън, докато републиканците в Конгреса се стремят да си върнат част от тези пари.

„Новите инструменти ни помагат да видим модели и тенденции, които не можехме да забележим преди, и в резултат на това имаме по-голяма увереност къде да търсим и да намерим къде големите партньорства защитават доходите“, каза той.

През юли ръководството на IRS каза, че е събрало 38 милиона долара просрочени данъци от повече от 175 данъкоплатци с високи доходи в рамките на няколко месеца. Сега агенцията ще увеличи тези усилия, каза Верфел.

„IRS ще има десетки служители по приходите се фокусира върху тези случаи на събиране от висок клас през фискалната 2024 г.“, каза той.

Екип от академични икономисти и изследователи на IRS през 2021 г. установи, че най-високият 1% от хората с най-висок доход в САЩ не успяват да докладват повече от 20 % от печалбите им към IRS.

Наскоро обявеното усилие за събиране на данъци ще започне веднага през октомври. „Имаме още какво да наемаме“, каза Верфел. „Ще бъде много натоварена есен за нас.“

Гроувър Норквист, който оглавява консервативните американци за данъчна реформа, каза, че планът на IRS да преследва богатите лица не изключва възможността IRS евентуално да преследва американци със средни доходи за одити по пътя.

„Тази власт и тези ресурси им позволяват да преследват когото си поискат“, каза той. „Следващата стъпка е да преследваме всеки, когото искат да насочат за политически цели.“

Председателят на финансовата комисия на Сената Рон Уайдън, D-Ore., каза, че новият план на IRS е „голяма работа“, която „представлява нов подход за справяне със сложни данъчни измами.“

„Това действие е в основата на усилията на демократите да гарантират, че най-богатите плащат справедливия си дял“, каза той в изявление.

Дейвид Уилямс от дясно ориентираната организация с нестопанска цел Taxpayers Protection Alliance каза, че „всеки бизнес и всеки човек трябва да плаща данъците си – точка“. Въпреки това, „просто се надявам това да не се използва като оправдание за наемане на хиляди нови агенти“, което ще одитира масово американците, каза той. престъпници с ресурси, осигурени от Закона за намаляване на инфлацията, който Байдън подписа като закон през август 2022 г. Агенцията беше на линия за вливане на 80 милиарда долара съгласно закона, но тези пари са уязвими от потенциални съкращения от Конгреса.

< p>Републиканците в Камарата на представителите включиха намаление от 1,4 милиарда долара за IRS в тавана на дълга и пакета за бюджетни съкращения, приет от Конгреса това лято.Белият дом каза, че сделката за дълга включва и отделно споразумение за отнемане на 20 милиарда долара от IRS през следващите две години и пренасочете тези пари към други програми, различни от отбраната.

При заплахата от спиране на работата на правителството, надвиснала в спор за нивата на разходите, има потенциал за допълнителни съкращения на агенцията.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР