ВАШИНГТОН (AP) — Инфлацията може да е паднала под 3%

...
ВАШИНГТОН (AP) — Инфлацията може да е паднала под 3%
Коментари Харесай

Инфлацията може да е паднала под 3% миналия месец за първи път от 3 години, крайъгълен камък за Байдън

ВАШИНГТОН (AP) — Инфлацията може да е паднала под 3% годишен ритъм предишния месец, което би било най-ниското равнище след съвсем три години и евентуално значим крайъгълен камък, защото администрацията на Байдън се стреми да ускори възгледите на американците за стопанската система преди изборите през ноември.

Икономисти пресметнаха, че когато държавното управление разгласява последния показател на потребителските цени във вторник, той ще покаже, че цените са се повишили единствено с 0,2% от декември до януари за трети следващ месец, съгласно прогнози, събрани от доставчика на данни FactSet. Очаква се рухването на цените на газа да забави общата инфлация.

И спрямо година по-рано се счита, че инфлацията се е охладила до 2,9%, внезапно спадайки от 3,4% през декември. Това би било най-ниската цифра на годишната инфлация от март 2021 година, когато цените започнаха да се покачват вследствие на свързани с пандемията спирания на доставките и по-високи потребителски разноски, подхранвани от инспекциите на стим...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР