ВАШИНГТОН (AP) — Икономиката на нацията трябваше да е потънала

...
ВАШИНГТОН (AP) — Икономиката на нацията трябваше да е потънала
Коментари Харесай

Растежът на САЩ вероятно се е забавил през последното тримесечие, но все още сочи към устойчива икономика

ВАШИНГТОН (AP) — Икономиката на нацията трябваше да е потънала в криза до момента, повлечена от най-високите лихвени проценти от две десетилетия и произлизащата от това спад в заемите и разноските.

Вместо това, стопанската система на Съединени американски щати продължава да буксува. Още по-окуражаващо е, че инфлацията, която доближи връх от четири десетилетия през 2022 година, се намали устойчиво без мъчителните съкращения, които множеството икономисти смятаха, че ще са нужни, с цел да забавят ускоряването на цените.

В четвъртък се чака Министерството на търговията да рапортува, че брутният вътрешен артикул на нацията – общото произвеждане на артикули и услуги в стопанската система – се е повишил с годишен ритъм от към 2% от октомври до декември.

Това би означавало закъснение от енергичния ритъм на напредък от 4,9% през тримесечието юли-септември. Но въпреки всичко ще показва изненадващата устойчивост на най-голямата стопанска система в света, отбелязвайки шестото следващо тримесечие, в което Брутният вътрешен продукт нараства със стабилен годишен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР