Главният прокурор Мерик Гарланд назначава специален адвокат в разследването на Хънтър Байдън

...
ВАШИНГТОН (АП) — Главният прокурор Мерик Гарланд обяви в петък,
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Главният прокурор Мерик Гарланд обяви в петък, че е назначил специален адвокат в разследването на Хънтър Байдън, задълбочавайки предстоящото разследване на сина на президента на изборите през 2024 г.

Гарланд каза, че назначава Дейвид Вайс, американския прокурор в Делауеър, който проучва финансовите и бизнес сделки на сина на президента, за специален прокурор.

Гарланд каза, че Уайс му е казал, че „по негова преценка разследването му е достигнало етап, на който той трябва да продължи работата си като специален адвокат, и той поиска да бъде назначен.“

„След разглеждане на неговия искане, както и извънредните обстоятелства, свързани с този въпрос, стигнах до заключението, че е в обществен интерес да го назнача като специален адвокат, каза Гарланд.

Ходът е важно развитие от обикновено предпазливия Гарланд и идва по време на две мащабни разследвания на Министерството на правосъдието на Доналд Тръмп, бившия президент и главния съперник на президента Джо Байдън на изборите догодина.

Идва и когато републиканците в Камарата на представителите започват собствено разследване на Хънтър Байдън бизнес сделки.

Миналия месец споразумението за признаване на вината на Хънтър Байдън за укриване на данъци се провали, след като съдията от окръжния съд на САЩ Мериелън Норейка, която беше назначена от Тръмп, повдигна множество опасения относно спецификата.

Вайс казва, че преговорите за споразумение за признаване на вината са се провалили в случая с данъците и оръжията.

Републиканците се подиграваха на споразумението за признаване на вината като „мила“ сделка, докато прокарваха собственото си разследване.

Републиканците твърдяха, че Вайс беше блокиран от възможността да стане специален прокурор, твърдение, което той и Министерството на правосъдието отрекоха.

Като бъде назначен за специален прокурор, Вайс ще има по-широки правомощия да провежда по-широко разследване в различни области.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР