ВАШИНГТОН (АП) — Гласоподавателите се връщат към урните в Джорджия

...
ВАШИНГТОН (АП) — Гласоподавателите се връщат към урните в Джорджия
Коментари Харесай

Бележки за решението на AP: Какво да очакваме в първичните избори в щата Джорджия

ВАШИНГТОН (АП) — Гласоподавателите се връщат към урните в Джорджия във вторник, два месеца откакто помогнаха на демократа Джо Байдън и републиканеца Доналд Тръмп да обезпечат номинациите на своите партии за президент.

Този път гласоподавателите ще изберат претенденти за Камарата на представителите на Съединени американски щати и за законодателния орган на щата, както и ще решат дали една от прокурорите на Тръмп ще резервира работата си. Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, която управлява обвиняването против Тръмп по дело за интервенция в изборите през 2020 година, се изправя против противника си Крисчън Уайз Смит на първичните избори на Демократическата партия. Смит е юрист и създател, който се изправи против Уилис преди четири години.

Съдията по делото също е за преизбиране. Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи се изправя против Робърт Патило, юрист и радиоводещ, в безпартийната конкуренция. Макафи е някогашен прокурор, назначен от републиканския губернатор Браян Кемп през 2022 година

П...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР